نان سنگک را چه کسی اختراع کرد؟ +تصاویر

شاه عباس جهت رفاه حال لشگریان خود که غالباً در سفر احتیاج به نان و همچنین خورش موقت و همچنین فوری داشتند و همچنین مورد بهره بری و استفاده و نیاز ضروری بود به هر شهری میرسند نانواهایی باشند که بتوانند به قدر مصرف سربازان نان تهیه نمایند و همچنین غذایی باشد که خورش نان قرار دهند، درصدد چاره برآمد و همچنین حل آن مشکل را از «شیخ بهایی» که از دانشمندان ایران بود خواست.
زیرا و به درستی که در سفر لشکریان مجبور به تهیه آرد از شهرهای متنوع و گوناگون و مختلف بودند و همچنین آرد هر شهرستان با شهرستان دیگر از نظر نوع گندم آن هم تفاوت داشت بایستی و حتما طوری آن نان پخته میشد که از هم وا نرود و همچنین قابل بهره بری و استفاده باشد.
پس آرد آن هم مخلوطی از انواع آردها بوده و همچنین همچنین بایستی و حتما با سبوس گندم نیز جهت سهولت در هضم مخلوط میشد.
همین می باشد که رنگ آن هم تیره بوده و همچنین به خاطر وجود انواع آرد اقتدار و قدرت چسبندگی آن هم کم می باشد و همچنین بایستی و حتما حتما بصورتی که میبینید بایستی و حتما روی سنگ پهن می شود تا نریزد.

لذا شیخ بهایی نیز تنور سنگکی را ابداع نمود. آن اختراع به قدری با دقت و همچنین هوشیاری طراحی و همچنین عملی شده که بعد از گذشت چند صد سال شمسی هنوز به آن هم صورت ابتدایی و اولیه پخته می می شود و همچنین نانی که از تنور سنگکی بدست میآید، محبوبترین نان ایرانی می باشد. آن می باشد که شیخ بهایی از علما و همچنین دانشمندان قرن دهم هجری را بایستی و حتما مخترع نان سنگک و همچنین شکل تنور آن هم دانست.
منبع: مشرق
انتهای پیام/